@theory musimreagovat zrejme poukazoval na to, ze zelatina sa robi prevazne z koze, tam je daleko viac kolagenu ako v spiku kosti a jednoduhsie sa ziskava, ale je pravda, ze sa robi aj z kosti ..
Ved je to len dokaz, ze sa spracuje uplne vsetko a nic nevyjde nazmar :) Lepsie ako vyvarit kura a potom ho cele vyhodit - a potom si pochutnat na "kvalitnych" parkoch. Na zamyslenie je skor, co vsetko vyhadzujeme. A mimochodom, nie je zelatina dobra na klby?
No a? Autor teraz objavil fungovanie sveta? Videl si porod? To je iny humus. Takze teraz sa nebudeme mnozit. A vymenu bedroveho klbu? Clovece, ty si mentalne vlastne male decko, ktory chce zit v sterilnom domceku s motylikmi. 🤦
Hovado, už dávno v tých cukríkoch sú len zelirujuce látky nie želatína a cukru je tam furt na umretie aj keby tam nejaká želatína bola. To je lepší tanierik huspeniny. Ozaj musím si zobrať tabletku kolagénu, dobre že Tomáš pripomenul.
@lucy pre tú srandu som si pozrel zloženie medvedíkov od 2 rôznych výrobcov a v oboch bola želatína hneď za cukrom a gluko-frukto sirupom
- v 1. prípade uvedená ako "jedlá želatína", v 2. ako "bravčová želatína"
Fuj, to je grc, radšej z toho mali spraviť párky.
Tak, ja neviem!
Je síce fakt, že už horšie vidím, ale nie sú vľavo kosti?
Odkedy sa želatína robí z kostí? Ty varíš huspeninu z kostí?
Áno, z kostí. Najlepšie sú paprčky.
Želatína sa odjakživa robí z kostí... skús Google.
Kože, kosti, odpad zo spracovania mäsa. Aspik, glej, želatína...
snáď sa ti práve nezrútil svet
Ja som ten Gumimacko a chutím veľmi sladko... ;)
@theory musimreagovat zrejme poukazoval na to, ze zelatina sa robi prevazne z koze, tam je daleko viac kolagenu ako v spiku kosti a jednoduhsie sa ziskava, ale je pravda, ze sa robi aj z kosti ..
Su aj nezivocisne zelatiny :P
Ved je to len dokaz, ze sa spracuje uplne vsetko a nic nevyjde nazmar :) Lepsie ako vyvarit kura a potom ho cele vyhodit - a potom si pochutnat na "kvalitnych" parkoch. Na zamyslenie je skor, co vsetko vyhadzujeme. A mimochodom, nie je zelatina dobra na klby?
A este - ten masochista Tomas by si uz mohol prestat strielat do nohy :)
No a? Autor teraz objavil fungovanie sveta? Videl si porod? To je iny humus. Takze teraz sa nebudeme mnozit. A vymenu bedroveho klbu? Clovece, ty si mentalne vlastne male decko, ktory chce zit v sterilnom domceku s motylikmi. 🤦
@Daniel aké motýliky? čo nevieš, z čoho tie motýliky vznikajú? snáď by si mu nedal do domčeka húsenice!?
Tieto cukríky sú jediné ktoré deťom dovolim
A čo čakal, tekvicový džús?
mňam, želatína, aspik, musí byť :D
lolol | 19.7.2022 10:00 - Samozrejme. Bude s nimi chodit na prechadzky, obliekat im oblecky, na hlavu viazat maslicky a ucit ich pliest kukly. 😄
to, ze sa kvetinky pestuju v hovnach im nevadi....
Hovado, už dávno v tých cukríkoch sú len zelirujuce látky nie želatína a cukru je tam furt na umretie aj keby tam nejaká želatína bola. To je lepší tanierik huspeniny. Ozaj musím si zobrať tabletku kolagénu, dobre že Tomáš pripomenul.
@lucy pre tú srandu som si pozrel zloženie medvedíkov od 2 rôznych výrobcov a v oboch bola želatína hneď za cukrom a gluko-frukto sirupom
- v 1. prípade uvedená ako "jedlá želatína", v 2. ako "bravčová želatína"
No ono dnes uz zacina byt problem najst medvediky zo zelatiny. Tie rastlinne nahrady to je ine lepidlo, a ani kolagen nic.
Peticiu za poctive medvediky!
Bez srandy
Katolibanec, presne tak, huspenina sa robí hlavne z kože, kosti nestačia.
Neberte mi ilúzie
to je sice pravda, ale zabudli tam pridat kopec toho cukru, co je v tej zelatine...
Paprčkový perkelt na cesnaku a paprike. Mňam. Čistý kolagén. Mali by to dávať na predpis zadarmo.
Paprčkový perkelt počujem prvýkrát, môže byť celkom zaujímavé.